De Plaats wordt weer verbonden met de Hofvijver

De Plaats wordt weer verbonden met de Hofvijver. Het plein wordt fors vergroot en naast de voetganger is iedereen er te gast. De doorgaande verkeersroute wordt afgebogen van de Kneuterdijk naar de Lange Vijverberg. Dit staat in het voorlopig ontwerp De Plaats dat door het college is vrijgegeven voor inspraak.

Den Haag - Een markant podium rondom het standbeeld van Johan de Witt vormt het middelpunt van het plein. Op het middenvlak blijft voldoende ruimte voor eilandterrassen. Bovendien wordt een loopstrook langs de gevelterrassen vrijgehouden. Ook wordt de capaciteit voor fietsparkeerplaatsen vergroot. Dit kan niet meer op de punt van de Plaats aan de zijde van het Noordeinde. Er komen twee vakken aan weerszijde van de Plaats. Ook zal de Plaats groener worden.

Wethouder Boudewijn Revis: "De Plaats is nu een intiem en gezellig pleintje, maar het keert zich af van de Hofvijver. Met het doortrekken van het voetgangersgebied maken wij deze verbinding mooier. We verbeteren de verbinding van de Plaats met het Lange Voorhout en het Buitenhof. Zo ontstaat een samenhangend geheel van karakteristieke plekken in de binnenstad. We rijgen ze aan elkaar, zodat de bezoeker als vanzelfsprekend meer van de stad wil ontdekken en met plezier door het centrum wandelt."

Het voorlopig ontwerp ligt ter inzage van 22 februari tot en met 5 april. 

Naar het artikel

Datum: Friday 02 March 2018

Meer nieuws

De Plaats wordt weer verbonden met de Hofvijver

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze privacyverklaring.